| Tytuł: | lekarstwa |
| Autor: | olka 12.5.2010, 04:52 |
| Po raz kolejny zmagam się z grzybicą pochwy. Mam już dość kolejnych lekarstw na, które zresztą przestaje mnie już stać. Czy ktoś zna może jakieś domowe skuteczne metody??? | |
| Tytuł: | lekarstwa |
| Autor: | Ania 5.5.2010, 23:01 |
| Hej, a powiedz, jakie leki brałaś, czy leczyłaś się tylko dopochwowo czy też doustnie? Mialas w ogóle posiew z pochwy/szyjki robiony? Partner był leczony? Badałaś się pod kątem cukrzycy, chorób tarczycy, zaburzeń hormonalnych? Bierzesz tabletki antykoncepcyjne? Czy często bierzesz antybiotyki? To wszystko ma wplyw na grzybice. Ja polecam ograniczenie cukru w diecie, osuszanie miejsc intymnych osobnym ręcznikiem, stosowanie plynów do higieny z kwasem mlekowym.. ważne jest stosowanie probiotyków dla kobiet (polecam LaciBios femina) oraz noszenie bawełnianej przewiewnej bielizny. | |

Drożdżaki (Candida) to inaczej zarodniki grzybów, o właściwościach i cechach drożdży. Wchodzą w skład mikroflory bakteryjnej organizmu człowieka (błony śluzowe, jelita itp.), a odżywiają cukrami prostymi pochodzącymi z resztek pokarmowych, nieustannie konkurują z innymi drobnoustrojami w walce o pożywienie, utrzymując stan optymalnej równowagi.
Choroby skóry
Choroby skóry jest to bardzo rozległe pojęcie, które odnosi się do wielu czynników oraz warunków. Niektóre z tych schorzeń mogą być po prostu irytujące a inne mogą być poważne, prowadzić w skrajnych przypadkach do śmierci.